top of page

Wake up call

WAKE UP CALL

Willen jullie weten wat de gemeente van plan is met het domein Ravestein en de kerk van Schiplaken?

Voor de volledigheid bekijk dan de livestream van de gemeenteraadszitting op https://www.youtube.com/watch?v=ljV4WxJJHGo. Het eerste uur ga je je niet vervelen.

 

Voor de korte versie lees dit dan.

 

De meerderheid (O.VLD en NVA) is een “constructie” aan het opzetten waar toevallig Natuurpunt als enige (goede ) kandidaat uit de bus gaat komen.

 

Daarboven wil de gemeente een “forcing” doorvoeren en het voorstel dat nu ter studie ligt onder het mom van een "Unsolicited proposal" (UP) na een termijn van 35 dagen afsluiten, daarna goedkeuren en uitvoerbaar verklaren.

Dat de contouren niet omlijnd zijn en dat er geen echte plannen zijn maakt voor de meerderheid blijkbaar niet veel uit. De term UP alleen al schrikt af.

 

Na een leegstand sinds 2008 is er plots een dwang van de gemeente om een beslissing te nemen ten voordele van Natuurpunt, Natuurpunt die al sinds twee jaar aankondigt dat zij de beste partij zijn.

 

Van het toeval, teveel…

 

Het legaat van de Meester de Ravestein? Daar fietsen ze rond…

 

De mening van de Boortmeerbekenaar? Wordt niet gevraagd….

 

Wat een schimmenspel weer…en gegoochel met woorden…

 

Commentaar van het B A

 

Pas op Boortmeerbekenaar, binnenkort wordt je wakker en is het domein Ravestein effectief voor 99 jaar aan Natuurpunt verpacht. De baten voor hun, vele bijkomende lasten voor de gemeente en lege handen voor de inwoners en dit voor meer dan VIJF generaties lang…

 

Voor de kerk van Schiplaken wacht waarschijnlijk een even triestig lot…als de gemeente er maar van afgeraakt…

 

Wordt het geen tijd om de stem van de Boortmeerbekenaar te laten horen?

 

Het domein Ravestein is van de goegemeente, van ons allemaal en mag niet in de handen komen van Natuurpunt, hoe mooi de gemeente het ook tracht te verkopen…

 

Stel de vraag wat de inwoners willen…

 

Ahh ja, ik vergat erbij te schrijven dat het maar plannen zijn…meerderheid tegen minderheid…wat zal de stemming zijn?

 

Er zijn alternatieven om het domein Ravestein te “reanimeren”.

 

Het eerste en beste zou zijn om de beslissing NA de verkiezingen van 2024 te houden, zodanig dat de nieuwe bewindsploeg zes jaren de tijd heeft om een “deftige” oplossing te vinden en niet zoals nu het gevaar loert nog snel snel en voor de verkiezingen nog een bevriende Partner te dienen.

 

Daarenboven wordt de nieuwe bewindsploeg opgezadeld of liever gehypothekeerd met terugkerende kosten en dit voor 99 jaar of denk je dat Natuurpunt het allemaal gratis gaat doen?

bottom of page