top of page

Trajectcontrole waar het verantwoord is!

Sinds enkele jaren (1 februari 2021) kunnen de gemeenten autonoom trajectcontroles plaatsen.
Indien ingevoerd met de beperking van 30 km/u of 50 km/u, mogen ze deze zelf innen en gebruiken ten voordele van de gemeentekas; m.a.w. gasboetes (gemeentelijke administratieve boetes).

Bart Somers, Minister van binnenlandse aangelegenheden, maakte dit mogelijk. Ja, dezelfde die onze mooie Vlaams-Brabantse gemeente wou inlijven voor een aalmoes van 50 miljoen €!!

Merk op dat de gemeenten dit massaal toepassen, onder het mom van verkeersveiligheid.

In Schiplaken zijn al verschillende trajectcontroles geïnstalleerd.
Sinds december 2022 is er een trajectcontrole van 30 km/u in Hever vanaf de Bieststraat ter hoogte van huisnummer 44 tot aan de Postweg in de Hoogstraat en dit 500m lang.

Voorheen stonden ANPR palen al maanden inactief. Zonder enige verwittiging was deze trajectcontrole plots in bedrijf!

Resultaat: sinds midden december 2022 tot begin februari werden er 10000!! boetes uitgeschreven in gans Boortmeerbeek. (+-530.000€!)

Voor het Boortmeerbeeks Alternatief is dit gewoon een verkapte belastingverhoging.

Burgemeester Karin Derua is heel communicatief op verschillende sociale media, wat haar siert. Je moet als burgemeester constant in dialoog gaan met je bevolking, nietwaar.

Een bericht plaatsen om haar inwoners eraan te herinneren dat de trajectcontrole van Hever in voege treedt, was ze blijkbaar “vergeten” zegt Eddy Mertens, Voorzitter van de partij Boortmeerbeeks Alternatief.
Idem voor Schepen van verkeer, Hans De Locht.

Ondertussen is er zelfs een fietsstraat in de zone van de trajectcontrole geïnstalleerd. Boortmeerbeeks Alternatief (BA) vindt dit gewoon absurd!

Waarom een trajectcontrole (30km/u) en een fietsstraat installeren en dit dan nog over een verschillende afstand waardoor overtredingen eigenlijk uitgelokt worden ?

Wanneer je als automobilist voorbij een fietszone bent begin je immers automatisch te versnellen naar 50 km/u binnen de bebouwde kom, wat op zich logisch is.
In Hever ben je eraan voor de moeite want je begeeft je immers nog steeds in een trajectcontrole van 30 km/u.
EEN OVERTREDING = BOETE dus.

Die verkeersborden voor de fietsstraat stonden er al geruime tijd met een vuilzak erover??

Wij zijn Niet tegen 30 km/u.
Integendeel, wij pleiten voor 30 km/u in de “omgeving” van al onze scholen.!

In de Stationsstraat stonden vroeger bloembakken als snelheidsremmers welke de vorige meerderheid Open VLD, Spa, (Michel Baert en Remy Serranne) hebben laten verwijderen.

Ze rijden daar veel te hard. Is volgens vele inwoners een autostrade!

Eddy Mertens: “In de omgeving van de school mag je toch maar
30 km/u rijden door de fietsstraat. Daarom vragen wij om deze trajectcontrole van 30 km/u te verplaatsen naar de Stationsstraat. Maak een trajectcontrole van 50 km/u vanaf de Postweg richting station. Bijvoorbeeld tot aan de Ravensteinstraat.”

bottom of page