top of page

Openingsuren van de gemeentelijke diensten, Boortmeerbeek

           

Voor de Corona-pandemie konden de burgers van Boortmeerbeek zich aanmelden op het gemeentehuis, tijdens de openingsuren, om de verschillende diensten te bevragen zoals: de burgerlijke stand, technische dienst, milieudienst, etc…en dit zonder voorafgaande afspraak.

 

Het kon hierdoor wel eens gebeuren dat er wachtrijen ontstonden. Misschien was u daar ook wel eens bij?

Covid-19 wierp roet in het eten en zorgde ervoor dat men zich uitsluitend kon aanbieden bij de gemeentediensten na een voorafgaande afspraak.

Eddy Mertens, Voorzitter Boortmeerbeeks Alternatief: “Terecht vinden wij want ten tijde van de pandemie kon je maar beter op veilig spelen en de burgers niet onnodig in gevaar brengen!”

Ondertussen is de pandemie voorbij en met de nieuwsbrief nr 3 van maart 2022 kan je vanaf dan alleen nog maar op afspraak terecht bij de dienst burgerzaken.

 

Deze maatregel bleef dus ook na de pandemie van kracht.
https://www.boortmeerbeek.be/files/uploads/document/nieuwsbrief-nr.-3-maart-2022.pdf
Deze nieuwsbrief heeft iedereen uiteraard gekregen in zijn brievenbus.


“ 2 jaar na de pandemie moet je nog altijd een afspraak maken met de dienst Burgerzaken.” Zegt Thierry Mertens ondervoorzitter BA.

Nu is het zo dat het niet voor iedereen altijd even evident is om een afspraak te maken.

 

Het leven is immers veel hectischer geworden dan vroeger. Je moet bijvoorbeeld nagaan op je werk of je wel degelijk vrij krijgt van je werk, of je bent verplicht om een halve dag verlof te nemen  enz..

Ook voor onze oudere medeburgers is het niet altijd even makkelijk om een afspraak te maken. We vergeten soms dat niet iedereen mee is in het digitale tijdperk!!!


Hierbij vind je de link waar de procedure volledig wordt uitgelegd:
https://www.boortmeerbeek.be/afspraak-maken-met-de-Gemeentelijke-diensten

 

Dit is te vinden op de website van de gemeente.


Hebt u uw afspraak door omstandigheden gemist, dan moet u terug een nieuwe afspraak maken.

 

Wat logisch is natuurlijk, maar dit kan zeer frustrerend zijn.

 

Boortmeerbeeks Alternatief vindt dat de gemeente volledig ten dienste moet staan van haar burgers. Tenslotte betalen we hiervoor toch belastingen aan de gemeente om ons het leven op alle mogelijke manieren zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken.
U heeft iets dringends nodig bij de dienst burgerzaken van de gemeente, maar daarvoor moet u een digitale afspraak maken, en deze past niet in uw tijdsschema?

 

Het Boortmeerbeeks Alternatief stelt daarom het volgende voor: 

Vrije openingsuren op maandag van 13u30 tot 19u of van 17u tot 19u en op woensdag  van 13u30 tot 16u.
Alle andere dagen en uren blijven digitaal.

 

Thierry Mertens: “Eventueel kan eens bekeken worden om voor 09u bepaalde diensten te openen, en waarom niet eens op een zaterdag?”

Met dit voorstel kunnen mensen na een drukke dag op het werk, op een maandagavond zich aanbieden. Tevens kunnen mensen die woensdagnamiddag thuis zijn, zich gemakkelijk naar de gemeente begeven.

Dit kan een tegemoetkoming zijn in het hectische leven van onze werkende burgers.

 

Bovendien zal onze oudere medeburger, die zich niet altijd inlaat met het digitale gebeuren, zich hier ook kunnen in vinden.

bottom of page