top of page

Weeral nieuwe politieke partij wegens ongenoegen over huidig bestuur: “Meer inspraak van de burger en geen fusiegeklungel”

Naast Samen, de nieuwe politieke partij van ex-burgemeester Michel Baert (onafhankelijk gemeenteraadslid), manifesteert zich in Boortmeerbeek opnieuw een nieuwe partij.

 

BA wat staat voor Boortmeerbeeks Alternatief, wil een vuist maken tegen verdere fusieplannen met Mechelen maar vooral de burger meer inspraak geven: “Het bestuur communiceert niets. Iedereen moet ondergaan”, zegt oprichter Eddy Mertens.

Het politieke landschap in Boortmeerbeek was nog nooit zo verdeeld. Naast traditionele partijen zoals N-VA, Open VLD, Groen, Vooruit, Vlaams Belang en CD&V die allen zetelen in de gemeenteraad, stellen de leden van BA, Boortmeerbeeks Alternatief, zich volgend jaar verkiesbaar.

 

Een nieuwe politieke fractie lijkt in de maak.

 

De partij steekt het niet achter stoelen of banken dat het bij een coalitievorming scherprechter wil zijn. “Als we één of twee zetels binnenhalen, kunnen we misschien zorgen voor een ander beleid met kleinere partijen. Het huidige beleid is beschamend”, zegt oprichter Eddy Mertens.

 

De druppel

 

Eddy Mertens die samen met Thierry Mertens (geen familie) de nieuwe partij opricht, zegt dat de fusieplannen vorig jaar met Mechelen voor de spreekwoordelijke druppel zorgden.

 

“Het was een bewijs van achterkamerpolitiek waar wij niets mee willen te maken hebben. Een bewijs van fusieklungel.

 

We bieden de Boortmeerbekenaars een alternatief aan naast de traditionele partijen.

 

We zijn volledig onafhankelijk en ambiëren niet noodzakelijk een schepenpost”, zegt Eddy.

 

Toch hoopt de partij deel uit te maken van een nieuwe coalitie. “De zaken die hier in Boortmeerbeek gebeuren, zijn onvoorstelbaar.

 

Het is bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat in het centrum van Hever een snelheidsbeperking van 30 km/u heerst buiten de schooluren. Niemand was zich bewust van deze ingreep met vele boetes tot gevolg. Het bestuur communiceert niets. Iedereen moet ondergaan.”

 

Sterk team

 

De nieuwe partij beseft dat het geen aardverschuiving kan veroorzaken, of toch?

 

“We gaan onafhankelijk en met een open vizier naar de verkiezingen. We ijveren ook om jongeren bij de besluitvorming te betrekken”, zegt Thierry. “De toekomst van Boortmeerbeek is aan de jeugd. Daarom zullen we voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar een gemengde ploeg voorstellen.

 

” Hij benadrukt dat het team geen tafelspringers nodig heeft: “Het teamgevoel overheerst, maar we willen vooral mensen met inhoud.

 

Boortmeerbeek verdient beter dan het huidige bestuur.

 

Wij willen een sterk en kwaliteitsvol team. En zoals de naam van onze partij verklapt, zijn we een alternatief.

De politieke non-interesse van jongeren is meer dan duidelijk.

 

Waarom? De traditionele partijen laten het allemaal afweten.”.

bottom of page