top of page
Interview met Conny Justé.webp

VRT.BE

Eddy (l.) en Thierry Mertens van Boortmeerbeeks Alternatief Conny Justé (Okt 23)

BMB Alternatief is nieuwe politieke partij in Boortmeerbeek: "Vooral de mislukte fusie met Mechelen heeft ons gestoord"

In Boortmeerbeek is een nieuwe politieke beweging opgericht, die wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Boortmeerbeeks Alternatief, kortweg BMB Alternatief, wil een ander gemeentebeleid dat gebaseerd is op basisdemocratie. 

Het politieke beleid in Boortmeerbeek zet kwaad bloed bij de inwoners Eddy en Thierry Mertens (geen familie). Hun onvrede is zo groot dat ze samen met een tiental andere inwoners besloten om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 met een eigen lijst op te komen:

 

BMB Alternatief. 

 

Misnoegd

Eddy Mertens heeft altijd al politieke belangstelling gehad: "Ik ben al enige tijd politiek actief. Ik volg de gemeenteraad al 15 jaar. En ik was ooit lid van Lijst Dedecker. Ik wilde een nieuwe partij oprichten omdat we misnoegd zijn over het huidige beleid. De fusieplannen met Mechelen, dat was de spreekwoordelijke druppel", stelt Eddy. 

 

Zijn compaan Thierry springt hem bij: "Ik heb geen politieke antecedenten. Maar de onvrede over de huidige politieke situatie is zo groot dat ik me wilde engageren. Wij willen geen coalitie van verliezers meer. Wij willen met BMB Alternatief een alternatief bieden."

 

Burgerdemocratie

De nieuwe partij wil enkele concrete zaken aanpakken. Zo stelt Eddy voor om de openingsuren van het gemeentehuis uit te breiden. "Corona is al lang voorbij, niet alles moet digitaal gebeuren", vindt hij. Ook het verkeersleefbaarheidsplan moet verder worden uitgewerkt. "Het gaat om meer dan alleen maar trajectcontroles."    

 

"Wat we vooral willen is burgerdemocratie, voegt Thierry toe. "Dat wil zeggen: recht op inspraak, recht op inzage en een petitiebeleid.

 

De inwoners moeten rechtstreekse inspraak krijgen bij grote beslissingen."  

 

Nieuwe ideeën welkom

BMB Alternatief wil volgend jaar genoeg zetels halen om de huidige meerderheid te breken. "Als we genoeg zetels halen kunnen we met andere partijen een coalitie vormen", zegt Eddy. De partij moet ook nog groeien. "Nieuwe leden kunnen ook nieuwe ideeën aanbrengen, en we zijn uiteraard flexibel genoeg om sommige van die ideeën in ons programma op te nemen", besluit Thierry. 

bottom of page